Vrouw Israëlische premier Benjamin Netanyahu krijgt boete van 13.000 euro

Sara Netanyahu, de vrouw van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu moet zo'n 13.000 euro terugbetalen aan Israël. Ze heeft de voorbije jaren voor meer dan 80.000 euro aan luxemaaltijden besteld, terwijl premier Netanyahu ook over een eigen privékok beschikt. Dat schrijven Israëlische media. 

Tussen 2010 en 2013 zijn voor meer dan 80.000 euro aan maaltijden besteld bij betere restaurants. Volgens de advocaat van Netanyahu gebeurde dat tegen de wil van de vrouw van de premier. De maaltijden zouden door een andere medewerker zijn besteld, aldus Sara Netanyahu.
De advocaat van de vrouw van de premier haalde overigens aan dat de privékoks alleen maar kookten voor officiële plechtigheden. 

Sara Netanyahu gaat nu in op een minnelijke schikking, zodat het niet tot een rechtszaak komt. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Premier Netanyahu wordt zelf ook verdacht van corruptie en fraude. Verwacht wordt dat de procureur-generaal duidelijk maakt of er een strafklacht komt tegen premier Netanyahu.

In september zijn er nieuwe verkiezingen in Israël nadat premier Netanyahu er niet in geslaagd is een nieuwe meerderheid te vormen. Bij de voorbije verkiezingen haalde Netanyahu het nipt van uitdager Benny Gantz.

Door de aanhoudende juridische problemen van premier Netanyahu slinken zijn kansen dat hij na de verkiezingen opnieuw premier zal kunnen worden. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen