“Studeerpil” uit de rekken gehaald door te hoog cafeïnegehalte

De "Studeerpil", die sinds 27 mei te verkrijgen was bij Kruidvat, wordt uit de rekken gehaald. Producent Brainrush neemt die beslissing na overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De pil bevat een te hoog gehalte aan cafeïne, meldt het bedrijf.

De "Studeerpil" zou "mentale topprestaties" en een "hogere concentratie" verzekeren. Zo klonk het bij de lancering van het studeermiddel, en dat allemaal binnen de 30 minuten. Producent Brainrush zegt nu dat de pil een te hoog cafeïnegehalte heeft en haalt het voedingssupplement uit de rekken. 

Volgens het etiket bedraagt het cafeïnegehalte per aanbevolen dagelijkse dosis 400 milligram per dag, vergelijkbaar met ongeveer vier pillen. De norm voor voedingssupplementen is echter 80 milligram per dag. Vanaf 200 milligram - of 3 milligram per kilogram aan lichaamsgewicht - is er een toename van angstgevoelens, meldt het bedrijf in een persbericht.

Brainrush vraagt alle klanten om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het aankoopbedrag wordt terugbetaald. De Studeerpil werd sinds 27 mei 2019 verdeeld door Kruidvat België.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen