Brand in historische hoeve in Riemst

In het centrum van Riemst, in de provincie Limburg, woedt een hevige brand in een oude mergelhoeve. De vlakbij gelegen basisschool De Klinker is uit voorzorg geëvacueerd.

"Het gaat om een oude beschermde mergelhoeve", zegt burgemeester Mark Vos van Riemst. "De plaatselijke school De Klinker er tegenover is uit voorzorg geëvacueerd naar de nabijgelegen zaal 't Paenhuis. Ze zijn daar rustig aan het eten. Alles is dus onder controle."

Door de brand moeten wel enkele muren van de hoeve worden afgebroken, omdat het gebouw door de brand niet stabiel genoeg is. "We hebben met een stabiliteitsingenieur de situatie bekeken en hopen vanavond de losliggende blokken los te maken. Morgen zal een aannemer de spitsen van het dak nog losmaken", zegt Vos.

Dikke rookpluim

De brand is van ver te zien. "Er hangt een dikke rookpluim. Maar de rook is niet giftig. We vragen buurtbewoners wel om ramen en deuren gesloten te houden." De brandweer is nog steeds aan het nablussen, maar de school tegenover de brand gaat morgen opnieuw open.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen