Charlotte Leysen neemt afscheid van Ketnet en gaat op zoek naar nieuwe wrapper

Charlotte Leysen stopt na 8 jaar als Ketnet-wrapper. Dat kondigde ze aan bij haar bezoek aan Marathonradio bij MNM. Samen met de Ketnetters gaat ze dit najaar op zoek naar een geschikte opvolger. 

Wrapster Charlotte Leysen zet na acht jaar een punt achter haar carrière bij Ketnet. Samen met de Ketnet-kijkertjes gaat ze in het najaar op zoek naar een waardige opvolger. Die zoektocht zal te zien zijn op Ketnet. "Wrapper zijn, het is iets heel unieks, een droomjob", zegt ze. "Met heel veel zorg en plezier ga ik samen met de Ketnetters op zoek naar een nieuwe wrapper."

Wrapper zijn, het is iets heel unieks, een droomjob

Charlotte Leysen, Ketnet-wrapster

In 2011 werd Charlotte Leysen door de Ketnetters gekozen als Ketnet-wrapper. Voor de eerste keer konden de Ketnetters toen zelf kiezen wie ze dagelijks op hun tv wilden zien verschijnen. "Als klein meisje herinner ik me nog hoe hard ik opkeek naar de wrappers," vertelt ze. "Ik vind het dan ook een ongelooflijke eer dat ik deze prachtige rol acht jaar op mij heb mogen nemen en kinderen op een speelse manier heb mogen helpen opgroeien." Charlotte geeft aan dat ze in die acht jaar gegroeid is van pas afgestudeerde student tot een volwassen vrouw van 31. "Het wordt stilaan tijd om mijn vleugels uit te slaan", klinkt het. 

Charlotte verdwijnt dus niet meteen van het scherm. Naast het programma dat op zoek gaat naar de nieuwe wrapper zal ze deze zomer ook nog de Ketnet Zomertour presenteren. Meer info over de zoektocht naar de nieuwe wrapper vind je op www.wordwrapper.be.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal" (lees verder onder de video):

Video player inladen...

Voedselvergiftiging

Charlotte was in 2018 een tijdje afwezig op de jeugdzender. Tijdens de opnames voor het Ketnet-programma "Goed Gezien!" in het Afrikaanse land Togo liep ze een zware voedselvergiftiging op. Door haar moeizame herstel moest de wrapster zich noodgedwongen terugtrekken uit enkele tv-projecten. 

Sinds 13 januari van dit jaar was Charlotte opnieuw herenigd met haar Ketnet-familie.  

Springplank

Ketnet is sinds het bestaan van de zender een bron van mediatalent in Vlaanderen. De eerste wrappers die de Vlaamse jeugd elke dag op tv begroetten in 1997 waren Steven Van Herreweghe, Gitte Van Hoyweghen, Ianka Fleerackers en Sven Ornelis. In de jaren die volgden kwamen er nog heel wat andere gezichten. Heel wat ex-wrappers zijn nog steeds actief in de media. Voor hen was Ketnet zowel een leerschool als een springplank voor het verdere verloop van hun carrière. 

Meest gelezen