AFP or licensors

Franse miljardair Patrick Drahi koopt veilinghuis Sotheby’s

De Franse miljardair Patrick Drahi gaat het vermaarde veilinghuis Sotheby’s kopen. De ondernemer heeft een bod van 3,7 miljard dollar gedaan. Als de deal wordt beklonken, zal het veilinghuis na 31 jaar verdwijnen van de beurs van New York.

Veilinghuis Sotheby’s is een instituut in de wereld van de kunstveilingen. Na Christie’s is het het belangrijkste veilinghuis. Het werd in 1744 opgericht in Londen en organiseert intussen in tien wereldsteden kunstveilingen, waaronder Brussel.

Sinds 1988 stond het huis genoteerd op de beurs van New York, maar daar komt nu een einde aan. De Franse miljardair Patrick Drahi heeft via het bedrijf BidFair USA een bod gedaan om de aandelen op te kopen aan 57 dollar het stuk, dat is ruim 60 procent meer dan de beurswaarde.

Overnemer Patrick Drahi is een Frans-Israëlische kunstverzamelaar die zijn fortuin maakte als ondernemer in de telecom- en kabelindustrie, als oprichter van het Franse concern Altice.

Meest gelezen