Gewelddadige carjacking in Veurne: zes auto's beschadigd

In het centrum van Veurne heeft een gewelddadige carjacker vijf andere auto's beschadigd. De man sleurde aan de Houtmarkt iets over negen uur een vrouw uit haar auto en reed weg. En toen begon een helse rit door het centrum. De twintiger uit Veurne probeerde ook een politiewagen te stelen. De verdachte is opgepakt en verschijnt maandag nog voor de onderzoeksrechter.

Er was dus veel tumult maandagmorgen in het centrum van Veurne. Het begon allemaal aan de Houtmarkt. Daar sprong de verdachte, een twintiger uit Veurne, plots voor een auto. Hij sleurde de bestuurster eruit en reed weg met haar auto. Het werd het begin van een dollemansrit. "Een paar straten verder wou hij een andere auto carjacken", zegt Patty T'Jonck van het parket van Veurne. "Hij heeft de bestuurder uit die auto willen trekken, maar die  heeft zich kunnen verzetten en op die manier kon de verdachte er niet met die auto vandoor gaan en dus reed hij weer verder met de auto die hij eerst had gestolen. Intussen kwam de politie ter plaatse. De agenten probeerden de verdachte tegen te houden. Maar dan reed hij in op een politiewagen en probeerde die dan te stelen. Na de tussenkomst van de politie hebben ze de verdachte kunnen arresteren." 

Verdachte voor onderzoeksrechter 

De verdachte, een twintiger uit Veurne, zal maandag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het slachtoffer van de carjacking was in shock en is naar het ziekenhuis gebracht. Je kan intussen weer vlot rondrijden in het centrum van Veurne. 

Meest gelezen