Het super-Liege-Liegebeest keert deze zomer (eventjes) terug

Welk kind uit de jaren tachtig kent het Liegebeest niet? De legendarische BRT-kinderreeks rond de groene slangachtige pop - die kasteelheer was - liep drie seizoenen lang tussen 1983 en 1987. "Deze zomer komt hij voor één keer terug", verklapte Door Van Boeckel, de stemacteur achter het Liegebeest, op Radio 2 Antwerpen.

"Ik weet niet of ik het al mag verklappen maar deze zomer kruip ik heel even opnieuw in de huid van het Liegebeest", zegt stemacteur Door Van Boeckel op Radio 2 Antwerpen. "Je zal het Liegebeest in juli heel eventjes zien opduiken op Eén. Maar meer mag ik er echt niet over zeggen", aldus Van Boeckel.

De Lierse acteur vertolkte begin jaren tachtig 66 afleveringen lang de stem van de groene pop. "De originele handpop van het Liegebeest mocht ik na de laatste opname in 1987 mee naar huis nemen. Maar helaas is die intussen helemaal vermolmd en onbruikbaar", zegt Door Van Boeckel in "Start je dag". "Voor deze opnames heb ik de pop gebruikt die een paar jaar geleden gemaakt is voor mijn passage als het Liegebeest in het programma "De jaren stillekesmet Steven Van Herreweghe."

Nieuwe stem van Pumba?

Door Van Boeckel kan u ook kennen als de stem van Pumba, het sympathieke wrattenzwijn in de tekenfilm "De leeuwenkoning"Die film van Disney werd 25 jaar oud. "Ik schrok zelf dat het al zo lang geleden is", zegt Van Boeckel. "Ik heb niets dan mooie herinneringen aan die stemopnames. Dat was één lang feest. Tot op de dag van vandaag vragen mensen me om als Pumba hun voicemail in te spreken. Jongere collega's noemen me soms de held van hun jeugd als ze ontdekken dat ik de stem van Pumba ben", zegt Van Boeckel.

Later dit jaar plant Disney een remake van "The lion king" met digitaal geanimeerde dieren zoals het eerder deed met "The jungle book""Voor die nieuwe film kreeg ik van Disney de vraag om auditie te doen voor de stem van Pumba. Daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Ik vertolk hem al 25 jaar en heb anderhalve maand geleden nog een inleessessie als Pumba gedaan voor de reeks "The lion guard"Ik zei hen dat mijn stem op die korte tijd niet veel veranderd is."

Een beslissing die grote gevolgen lijkt te hebben. "Waarschijnlijk zal ik niet opnieuw Pumba mogen vertolken", aldus een gelaten Door Van Boeckel. "Ik heb ook gehoord dat ze de combinatie van Vlaamse en Nederlandse stemmen zoals 25 jaar geleden gaan loslaten. Ze doen maar, het zij zo."

2015 Disney Enterprises, Inc.

Meest gelezen