"Mocht je deze beelden in een film zien, dan zou niemand geloven dat ze echt zijn"

Toen Rebecca Hobbs en Staci Eddy onlangs met de auto naar een verfwinkel in Los Angeles, in de Amerikaanse staat Californië, reden, kregen ze plots het gezelschap van een roofvogel die aan de voorruit plaatsnam. Daar maakte het dier weinig aanstalten om snel verder te vliegen. Het werd een hilarisch moment voor beide vrouwen, dat ongeveer een 15-tal minuten duurde. De beelden gaan intussen viraal.

Voor de vrouwen kon de pret alvast niet op en tijdens hun rit belden ze naar een van hun vrienden, vogelkenner Ken Nolan. Die bevestigde later dat het om een roodstaartbuizerd ging. Het dier zou vermoeid geweest zijn en daarom zo lang op de auto zijn blijven zitten.

Op nieuwswebsite Fox11 reageerde het drietal op het voorval. Rebecca Hobbs: "Alle mensen langs de weg gaapten ons aan, mensen die in de auto zaten haalden hun gsm boven om het voorval te filmen. Gewoon omdat het te zot was voor woorden. Het is bovendien de eerste keer dat mijn echtgenoot me complimentjes gegeven heeft over mijn rijgedrag."

Staci Eddy: "Dat het dier ons zo direct in het gezicht aanstaarde, was ronduit griezelig. Het leek alsof wij de dieren in de zoo waren, omdat de buizerd zo in ons geïnteresseerd was. Maar hij leek uiteindelijk wel oké, toen hij van de auto wegvloog."

Ken Nolan: "Mocht je deze beelden in een film zien, dan zou niemand geloven dat ze echt zijn."

Meest gelezen