Pakistaans minister krijgt onverwacht gênante make-over

Politiek is en blijft een serieuze aangelegenheid, zeker als er een persmoment ingelast wordt om een politieke beslissing te verduidelijken. Dat was ook het uitgangspunt van een Pakistaans politicus die afgelopen vrijdag een persmoment over lokale aangelegenheden live wilde uitzenden via de Facebookaccount van zijn partij. Dat moment werd alvast een succes, maar wellicht niet op de manier dat Shaukat Yousafzai zich dat had voorgesteld. Getooid met roze donzige oortjes en een opvallende kattensnor kon men hem immers verschillende minuten op het internet bezig zien.

Tijdens het persmoment van Yousafzai, de minister van Informatie van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, bleek een medewerker immers de 'kattenfilter' niet te hebben uitgeschakeld, waardoor niet alleen Yousafzai maar ook een aantal van zijn medewerkers op een katachtige manier op het scherm verschenen.

Nadat de beelden van de Facebookaccount verwijderd waren, bleven afgelopen weekend diverse foto’s van het voorval op het internet ronddwalen, met natuurlijk de nodige grappige commentaren, waarbij onder meer het amateurisme van de ploeg rond de politicus op de korrel werd genomen:

De partij beloofde om in de toekomst alles in het werk te stellen om dergelijke calamiteiten te vermijden. Yousafzai liet aan persagentschap AFP alvast weten dat hij blij was dat hij niet het enige slachtoffer van de 'kattenfilter' was.

Meest gelezen