Schellebelle pakt plaag van knijten aan, een soort mug

De Vlaamse waterweg is een vloedgeul aan het graven in natuurgebied Wijmeers om een knijtenplaag te voorkomen. Knijten zijn een type mug die zich snel voortplanten. Een vloedgeul in het gebied moet het de knijtenlarven moeilijk maken om te groeien.

Er zijn opnieuw knijten gespot in de omgeving van Schellebelle, bij Wichelen. Om de snelle voorplanting van de steekbeesten te voorkomen, start de Vlaamse waterweg met werken in het natuurgebied Wijmeers. Er komen daar twee nieuwe bressen in de dijk en een vloedgeul.  Allemaal om het water vlotter door het gebied te krijgen en te verhinderen dat er veel slib komt bloot te liggen waar die knijten hun eitjes in leggen. Knijten zijn vooral een pest als het lang droog geweest is omdat ze hun eitjes in droog slib leggen. Maar net om te vermijden dat er veel slib komt droog te liggen, begint de Vlaamse Waterweg met werken aan de Schelde.

Meest gelezen