Stinkend afvalwater in Strombeekse kelders door rioleringswerken

Kelders in de Jan Mulsstraat in Strombeek-Bever bij Grimbergen, waar Aquafinwerken aan de gang zijn, lopen bij de minste regenval onder water. De nieuwe riolering zou nog niet goed zijn afgestemd op de oude riolering. 60 buurtbewoners tekenden een petitie. Burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD) roept op om de schade te fotograferen.

In de Jan Mulsstraat in Strombeek-Bever krijgen enkele tientallen huizen sinds 14 dagen plots (afval)water in de kelder. In de straat zijn werken van Aquafin aan de gang en die zorgen voor overlast, ondermeer omdat de oude en de nieuwe riolering niet op mekaar zijn afgestemd en/of aangesloten.

"Smeerlapperij"

"Ik kom net terug van het UZ Jette. 12 hechtingen in mijn onderbeen. Een gevolg van mijn poging om de smurrie in de kelder na de overstroming hier op te ruimen", vertelt buurtbewoner Charles (86). "Ik probeerde de smurrie op te ruimen en ben uitgegleden. Meteen moest ik naar het ziekenhuis met een gapende wonde. Wij proberen hier onze huizen van de 'smeerlapperij' te vrijwaren, maar met deze werken moeten we elke dag onze kelder schoonmaken als het regent." Buurvrouw Petronella (85) uit de Mulsstraat 64 reageert ook: "De kelder loopt sinds 14 dagen bij de minste regenval onder en stinkt, gelukkig komt de familie helpen om te kuisen, want ik kan dat zelf niet." Zoon Felix (62): "Dit moet stoppen: niemand is hier blijkbaar verantwoordelijk, we belden bij alle mogelijke instanties aan: aannemer, Aquafin, gemeente en er verandert niets. Bij elke regenval lopen de kelders onder."

Oproep

"We kregen net een petitie van 60 bewoners uit de straat binnen en we zijn ons zeer bewust van het probleem", zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). "Ik doe echt een oproep naar alle mensen in de straat: neem foto's, maak een dossier op, en dien dit in bij je verzekeringsmaatschappij, maar vooral: houd alles bij. Wij zijn hier als gemeente ook niet mee gediend. De gemeente 'ondergaat' werken van Aquafin. We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing, er is permanent overleg."

Meest gelezen