Kerkhof Wolvertem haast onzichtbaar door onkruid

Het kerkhof van Wolvertem bij Meise is helemaal overwoekerd door het vele onkruid. De groendienst heeft te weinig volk om al dat onkruid weg te halen. Het gemeentebestuur gaat bekijken of het een privéfirma kan inschakelen voor het onderhoud van de begraafplaatsen.

Het vele onkruid op de begraafplaatsen van Meise is hét gespreksonderwerp op sociale media. Vooral het kerkhof van Wolvertem in de Hoogstraat ligt er slecht bij. Zo staan de distels daar kniehoog en om sommige graven te bereiken moet u zich letterlijk een weg banen door het onkruid.

Personeelstekort 

Schepen van begraafplaatsen, Jonathan De Valck, zegt dat de situatie komt door een onderbemanning van de groendienst. Er staan verschillende vacatures open, maar die geraken heel moeilijk ingevuld.

Ook het verbod op onkruidverdelgers speelt een rol. Het werk is daardoor erg intensief. De schepen heeft wel na het zien van de foto's alle beschikbare arbeiders ingezet om het onkruid op het kerkhof prioritair aan te pakken en weg te halen. 

Hulp van privéfirma 

Het gemeentebestuur gaat ook bekijken om op termijn het onderhoud van het kerkhof uit te besteden aan een privéfirma. 

Meest gelezen