Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA): "Ik blijf burgemeester van Dessel"

Straks legt Kris Van Dijck (N-VA) de eed af als voorzitter van het Vlaams Parlement. Hij zal die functie combineren met het burgemeesterschap van Dessel. Zo vertelde hij op Radio 2 Antwerpen.

"Ik ben al sinds 1995 burgemeester van Dessel en Vlaams parlementslid. Die combinatie is voor mij een echte verrijking", vertelt Kris Van Dijck (N-VA) in "Start Je Dag". "Als ik straks de eed als voorzitter heb afgelegd, zal ik dat blijven combineren met mijn burgemeesterschap. Op die manier hou je voeling met wat er lokaal leeft. Daar kan je lessen uit trekken over hoe we in Vlaanderen beleid moeten voeren", aldus Van Dijck.

Trakteren op Graspop?

"Er wacht mij als burgemeester van Dessel trouwens een druk weekend", zegt Van Dijck nog op Radio 2 Antwerpen. "Het metalfestival Graspop komt er aan. In het verleden kwam ik daar al collega's politici tegen zoals John Crombez (SP.A) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD)."

Gaat de nieuwe voorzitter het volledige Vlaams parlement trakteren op een Dessels metalweekend? "Iedereen is welkom maar ze moeten wel zelf langs de kassa passeren", besluit Van Dijck. De eedaflegging van de parlementsleden en de nieuwe voorzitter vindt deze namiddag plaats. Ouderdomsdeken Herman De Croo (Open VLD) zal alles in goede banen leiden.Graspop

Meest gelezen