Man van 44 overleden na ruzie met "Carapilsbende" aan station Ieper

De man van 44 die vorige week levensgevaarlijk gewond raakte bij een ruzie aan het station van Ieper, is aan zijn verwondingen overleden. De zogenoemde carapilsbende viel de man vorige donderdag lastig toen hij met zijn fiets voorbij kwam.

De 44-jarige man uit Ieper die donderdagavond levensgevaarlijk gewond raakte bij een schermutseling aan het station van Ieper, is aan zijn verwondingen overleden. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Dankzij camerabeelden konden de betrokkenen, leden van de "Carapilsbende", al geïdentificeerd worden, maar een hoofdverdachte wordt nog opgespoord.

Ruzie aan station 

De woordenwisseling en schermutseling tussen het slachtoffer en enkele anderen gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van het Ieperse station. Daarbij viel het slachtoffer met zijn fiets. Hij kwam hard op zijn hoofd terecht, maar kon zelf opnieuw recht krabbelen en naar huis rijden. Ver moest hij niet, want hij woont met zijn moeder aan de achterkant van het station. Thuis vertelde hij aan zijn moeder wat er gebeurd was en ging naar bed.  

De volgende ochtend was hij er erg slecht aan toe en kwam hij in een coma terecht. Hij had een schedelbreuk en hersenbloeding. Gisteravond is hij aan de gevolgen daarvan overleden.

Daders herkend 

De daders zijn al bekend dankzij camerabeelden, maar de hoofdverdachte is nog altijd niet gevat. Het gaat om een bende die wel eens smalend de "Carapilsbende" wordt genoemd. Het gaat om mannen die vaak met een goedkoop blikje bier rond het station hangen.  

Meest gelezen