Archieffoto leger Nigeria
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens vijftien doden bij aanval van Boko Haram op militaire basis in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn minstens vijftien soldaten gedood bij een aanval van de jihadistische groepering Boko Haram. Dat hebben officieren van het Nigeriaanse leger aan het Franse persagentschap AFP gemeld.

De aanval gebeurde bij de militaire basis in Gajiram. "De lichamen van vijftien soldaten zijn al gevonden", aldus een van de officieren. "Dit cijfer zou kunnen oplopen omdat de zoekoperatie nog steeds aan de gang is en veel soldaten nog steeds vermist zijn."

De jihadisten namen wapens en voertuigen mee van het leger, nadat ze een deel van de basis in brand hadden gestoken. Volgens militaire bronnen is de schade erg groot. 

Meest gelezen