Ook parking van station van Diest wordt betalend

Na Aarschot, Tienen en Landen wordt nu ook de parking aan het station van Diest vanaf volgend jaar betalend. De inwoners van Diest en omstreken verliezen dus vanaf 2020 hun gratis parking.

De stationsparking van Diest wordt vanaf volgend jaar betalend net zoals de stationsparking van Aarschot, Tienen en Landen. De NMBS had deze maatregel zelfs al dit jaar willen invoeren, maar de stad heeft die beslissing zo lang mogelijk tegengehouden.

Hoeveel u zal moeten betalen is nog niet duidelijk. Daarover wordt nog onderhandeld tussen de NMBS en het stadsbestuur. "Wij hebben geen begrip voor deze beslissing. We hebben ons echt tegen de komst van een betalende parking verzet omdat we zelf onze mobiliteit willen bepalen. We worden nu al overstelpt door auto's vanuit Limburg door onze goede verbinding naar Brussel. We vrezen dat we nog meer parkeerproblemen gaan krijgen", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open VLD) van Diest. 

Nieuw parkeerreglement 

Gisteravond keurde de gemeenteraad van Diest ook een nieuw parkeerreglement goed voor haar betalende zones. Vanaf 15 september zal u in die zones één keer per dag een half uur gratis mogen parkeren. Nu kan dat maar een kwartier. U zal daarvoor  wel uw nummerplaat in de parkeerautomaat moeten ingeven. 

Daarnaast wordt de blauwe zone met parkeerkaart ook groter. "De parkeerplaatsen in de omgeving van het station zijn al blauwe zone en ook de parkeerplaatsen langs de Turnhoutsebaan aan het station gaan vanaf nu in een blauwe zone liggen om onze inwoners te beschermen en meer kans op een parkeerplaats te geven. We bekijken ook nog welke extra maatregelen we nog kunnen nemen. Want sinds de parking in Aarschot betalend is, worden we echt overspoeld", aldus burgemeester De Graef.

Meest gelezen