Ramkraak op parfumeriezaak Lanaken

In de Stationsstraat in Lanaken is vanochtend ingebroken in een parfumerie. De daders sloegen de etalage aan diggelen. Hoeveel ze konden buitmaken, is niet duidelijk.

"De materiële schade is groot", zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD). "De hele etalage is kapotgeslagen. Hoeveel waren er ontvreemd zijn is nog niet duidelijk. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen."

Getuigen

Buurman Guido werd wakker van het lawaai: "Ik lag te slapen toen ik harde slagen hoorde. Ik ging kijken aan het raam en zag dat ze met hamers op de etalage aan het kloppen waren. Ze gingen professioneel te werk." Eenmaal binnen ging het alarm af en verspreidde zich een rookgordijn. "Ze kwamen naar buiten met een grote kist en een zak, sprongen in de auto en vertrokken met gierende banden."

De politie LAMA onderzoekt de zaak en vraagt dat getuigen die meer informatie hebben contact met hen opnemen.

Meest gelezen