Schaarbeek pakt gevaarlijk kruispunt aan met nieuwe wegmarkeringen

Op het kruispunt in Schaarbeek waar vorige week een meisje van 14 jaar werd aangereden, komen nieuwe wegmarkeringen. Het gaat om het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat.  

De beslissing om dat gevaarlijke kruispunt aan te pakken was al twee weken geleden genomen en dateert dus van voor het ongeval met het meisje van 14 jaar. Zij was op weg naar school toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurder van die auto pleegde vluchtmisdrijf.

De aanpassingen bestaan uit drie punten. "Wij gaan zorgen dat er een volle witte lijn is die zal aangeven dat automobilisten achter de tram moeten blijven als de tram stopt. We gaan ook de voorrangsregel veranderen waardoor er een duidelijker straatbeeld zal zijn van wie waar moet stoppen. De klassieke voorrang van rechts vervalt dus. En ten derde gaan we de oversteek van fietsers die de tramsporen moeten oversteken voorzien van rode markeringen", vertelt schepen van mobiliteit Adelheid Byttebier. 

De schepen wacht nu ook nog op een ongevallenanalyse van de lokale politie om eventueel nog bijkomende maatregelen te nemen om het kruispunt nog veiliger te maken.

Poster met sekswerkers weg 

Op het kruispunt is ook de poster met sekswerkers verwijderd. De poster van reclamebureau Mortierbrigade moest automobilisten aanmoedigen om trager te rijden. Er stond op: zo laat je mannen blijkbaar trager rijden. Getest en goedgekeurd in de Aarschotstraat. Een verwijzing naar het feit dat er wel traag wordt gereden in de naburige Aarschotstraat waar er raamprostitutie is.

Maar de actie van het reclamebureau viel niet in de smaak bij het schepencollege van Schaarbeek omdat vrouwen worden herleid tot lustobjecten en mannen tot roofdieren. De poster is nu dus weg. Het reclamebureau betreurt dat het in de discussie alleen over de vorm ging en niet over de inhoud.

Meest gelezen