Vlamingen die verbouwen vragen te weinig energiepremies aan

Wie energiebesparende renovatiewerken uitvoert, kan met de energiepremies van de Vlaamse Overheid een deel van de investering terugverdienen. Veel verbouwers weten niet dat ze recht hebben op een premie of zien er tegenop om een premie aan te vragen. Daarom lanceert het Vlaams Energieagentschap een campagne om verbouwers eraan te herinneren om zeker de premies aan te vragen waar ze recht op hebben. 

Energiezuinig verbouwen zit in de lift, maar veel verbouwers weten niet dat ze daarvoor een premie kunnen aanvragen. En laten zo dus geld liggen. Om verbouwers te informeren lanceert het Vlaams Energieagentschap een campagne met de boodschap "Energiezuinig verbouwd? Niet vergeten: premie aanvragen!"   

De Vlaamse overheid  kent premies toe aan wie zijn dak, de muren of de vloer van zijn woning isoleert. Ook wie een zonneboiler, een warmtepomp of een warmtepompboiler installeert of hoogrendementsbeglazing plaatst heeft recht op een energiepremie. 

Dubbele winst

Door de energiepremie en het lagere verbruik, kan je vaak de dure energiebesparende investering na enkele jaren terugverdienen. "Wie bijvoorbeeld een dak van 100 m2 laat isoleren door een aannemer; betaalt ongeveer drieduizend euro. Naast de premie van vierhonderd euro, levert dit een jaarlijkse besparing op de energiefactuur op van vijfhonderd euro. Na vijf jaar is de investering zo terugverdiend", zegt Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap. 

Alle informatie over de Vlaamse energiepremies is terug te vinden op: www.energiesparen.be/premieaanvragen.

Meest gelezen