Ducasse-volksfeest in Bergen op zondag 16 juni

Zes gewonden bij explosie van gasfles in Bergen

In Bergen, in de provincie Henegouwen, zijn bij de ontploffing van een gasfles aan een eetkraampje zes personen gewond geraakt. Eén persoon is er erg aan toe. Er werd een veiligheidszone van zo'n twintig meter ingesteld.

Volgens de burgemeester van Bergen deed het incident zich voor in een straat vlak bij de Grote Markt van de stad. Daar vinden momenteel de festiviteiten plaats naar aanleiding van de Ducasse van Bergen, een groot jaarlijks volksfeest.

Een persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De vijf andere gewonden kregen ter plaatse medische verzorging, aldus de burgemeester. Hij benadrukte tot slot dat zowel de politie als de hulpdiensten snel ter plaatse waren.

Meest gelezen