Zes tweelingen geboren in een week tijd in AZ Groeninge Kortrijk, kersverse vader: "Het is zelfs mijn tweede tweeling"

In het AZ Groeninge in Kortrijk zijn in amper een week tijd zes tweelingen geboren. Dat is daar nog nooit gebeurd. "Ik ben net papa geworden van m'n tweede tweeling", zegt een man. "Dat begint op te lopen, hé!"

Het is druk op de afdeling neonatologie van het AZ Groeninge, want afgelopen week bevielen zes mama's van een tweeling. Dat is ongezien in het ziekenhuis. "Het is druk, maar bij de verzorgers is er geen paniek", zegt verpleegster Emma. "Bij de mama's en papa's die in het begin te horen kregen dat ze een tweeling gingen krijgen, is er misschien wel wat paniek. Maar we proberen ze zo goed mogelijk op te vangen, te begeleiden en te ondersteunen. De borstvoedingbegeleiding verloopt nu wel iets anders, omdat veel mama's nu twee kindjes de borst moeten geven. Maar voor ons is dat wel eens plezant."

Volle maan?

Een man, die net vader is geworden van zijn tweede tweeling, heeft geen idee waarom er zo veel tweelingen in korte tijd geboren worden. "Ik ben net papa geworden van Noah Jack en Ada Rose", vertelt hij. "Ik zou eens moeten kijken of het volle maan is geweest, maar dat heeft er waarschijnlijk niets mee te maken. Voor mij is het al m'n tweede tweeling. Ja, dat begint op te lopen, hé."

In het AZ Groeninge in Kortrijk worden er per jaar normaal 20 tot 30 tweelingen geboren.

Meest gelezen