3.000 handtekeningen tegen sluiting zwembad Geraardsbergen

Enkele actievoerders hebben gisterenavond een petitie overhandigd aan de burgemeester van Geraardsbergen tegen de sluiting van het openluchtzwembad Den Dok. Ze zamelden meer dan 3.000 handtekeningen in.

Het openluchtzwembad Den Dok in Geraardsbergen moet sluiten en dat blijkt tegen de wil te zijn van een heleboel inwoners. Het actiecomité dat tegen de sluiting is, kon meer dan 3.000 handtekeningen verzamelen van burgers die er ook zo over denken.

Oudste openluchtzwembad

Het zwembad dat moet sluiten in Geraardsbergen is het oudste openluchtzwembad van Vlaanderen. Begin dit jaar maakte het stadsbestuur bekend dat het zwembad na 130 jaar dicht moet omdat het te duur is om te renoveren.

3.000 handtekeningen

Heel wat mensen zijn tegen de sluiting van het zwembad, en zij hebben dinsdag een petitie overhandigd aan de burgemeester met daarop meer dan 3.000 handtekeningen. “We hebben die handtekeningen verzameld door mensen aan te spreken in de stad”, klinkt het. “In totaal hebben we 3165 handtekeningen, het is dus duidelijk dat het ongenoegen van de burger leeft. Zoveel handtekeningen kunnen niet genegeerd worden.”

Financiële uitdagingen

Burgemeester van Geraardsbergen, Guido De Padt (Open VLD), benadrukt opnieuw dat de stad liever geld wil investeren in de modernisering van het ziekenhuis: “De beslissing om het zwembad te sluiten, hebben we genomen vanuit de vaststelling dat deze stad voor veel grote financiële uitdagingen staat.”

Meest gelezen