7 mensen opgepakt in onderzoek naar brandstichtingen van auto's in Antwerpen

Vanmorgen zijn bij 9 huiszoekingen 6 mannen en een minderjarige gearresteerd in het onderzoek naar 3 brandstichtingen van auto's begin maart van dit jaar in Antwerpen. Dat meldt het parket. De brandstichtingen vonden plaats in de omgeving rond Park Spoor Noord en in Hoboken. 

Het was in de vroege ochtend op 6 maart 2019 dat de Antwerpse  politie drie uitgebrande wagens ontdekte. Twee rond 4 uur, in de omgeving van Park Spoor Noord, in de Rupelstraat en de Biekorfstraat. En één 2 en een half uur later in de Emiel Vanderveldenstraat in Hoboken.

Het parket ging meteen uit van kwaad opzet. In het onderzoek werden vanmorgen nu 9 huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne. Daarbij werden 6 mannen van tussen de 18 en 31 jaar oud, en één minderjarige, opgepakt. Ze zullen vandaag verhoord worden. Daarna zal de onderzoeksrechter beslissen of de meerderjarigen aangehouden worden. Een jeugdrechter zal over de minderjarige moeten beslissen.

Link met drugsmilieu

Al van bij het begin zijn er vermoedens dat de brandstichtingen een link hebben met het drugsmilieu. Het parket gaat er nu vanuit dat het inderdaad gaat om afrekeningen binnen het drugsmilieu. Begin maart waren er verschillende incidenten in het Antwerpse. Zo werd later ook een nepgranaat gevonden in dezelfde straat als één van de brandstichtingen, en waren er elders verschillende explosies. Ook bij de andere incidenten zijn er vermoedens dat er een link is met het drugsmilieu. Maar het is niet duidelijk of de opgepakte verdachten ook iets met de andere incidenten te maken hebben.

Meest gelezen