Rookschade in Montfortcollege Rotselaar na brandstichting in toiletten 

In Rotselaar is er brand gesticht in het Montfortcollege. Rond 20 uur werd er toiletpapier in brand gestoken in twee aparte gebouwen op het domein van de school. De brandweer had het vuur snel onder controle maar er is wel veel rookschade. Niemand raakte gewond.

Dinsdagavond is er brand gesticht in twee toiletten van twee aparte gebouwen in het Montfortcollege in Rotselaar. Luitenant Stefaan Van Linghen van de Leuvense brandweer: "We zijn opgeroepen voor rookontwikkeling. We vonden twee brandhaarden in twee aparte toiletten. De grote wc-rollen die kunnen worden opgehangen waren aan het branden. We hadden de brand vrij snel onder controle. Niemand raakte gewond. In beide gebouwen is er wel veel rookschade. De klaslokalen zijn gespaard omdat de deuren dicht waren. Maar de traphallen en de toiletten hebben wel veel rookschade." 

Gereinigd en geschilderd 

Algemeen-directeur Arthur Troch is onder de indruk van wat er is gebeurd. "Er is veel rookschade omdat de brand pas werd ontdekt toen de rook naar buiten kwam. Alles moet nu worden opgekuist en geschilderd. Een van de twee gebouwen was nog maar net gerenoveerd. Vroeger zat daar de administratie in maar nu zijn daar klaslokalen. Het gaat onder andere om een muzieklokaal met instrumenten. Een deel daarvan zal verloren zijn."

In beide gebouwen zouden vandaag examens plaatsvinden. De examens gaan gewoon door maar zullen elders in het schoolgebouw worden georganiseerd. 

Interne sticht brand 

In de school is ook een internaat. De politie heeft aan de hand van getuigenissen een verdachte minderjarige kunnen oppakken die in het internaat verblijft. Het is wel niet zeker of de leerling ook school loopt op het Montfortcollege zelf. Want het college heeft ook internen van andere scholen uit de buurt.

Meest gelezen