De Brusselse brandweer tijdens een actie in oktober 2018

Brandweermannen voeren actie in Brussel, hinder op kleine ring

Enkele honderden Brusselse brandweermannen voeren vandaag actie in de stad. Ze trekken door de straten van de hoofdstad en dat leidt tot verkeershinder op de kleine Brusselse ring. Verschillende tunnels zijn afgesloten voor het verkeer.

De Brusselse brandweermannen kwamen maandag een eerste keer op straat om te betogen tegen het ontwerpvoorstel om hun wachtvergoeding te vervangen door een operationaliteitspremie, zoals in Vlaanderen en Wallonië het geval is. Daarbij zouden vooral de speciale teams zoals de hoogtewerkers of de duikers moeten inboeten. De onderhandelingen over die premies werden maandag opgestart en gaan vandaag en vrijdag voort.

Door de manifestatie zijn de Tervuren-, Jubelpark-, en Wettunnel richting centrum afgesloten voor het verkeer. De Hallepoort- en Troontunnel richting Basiliek en de Naamsepoorttunnel in beide richtingen zijn ook toe. Aan de Naamsepoorttunnel staken de ontevreden brandweermannen enkele houten paletten in brand.

Meest gelezen