"Dit had ik kunnen zijn als ik geen onvoldoende voor mijn bijlessen wiskunde had gehad"

Enkele dagen geleden publiceerde de Canadese nicht van de Britse Siobhan Casey een foto van een opvallende verjaardagstaart op haar Twitteraccount. Voor Casey was op de taart immers een foto van haar idool 'geplakt', al had degene die de taart gebakken had verkeerd begrepen wie dat idool nu eigenlijk was. Elizabeth Kaye dacht immers Marie Curie, de bekende Pools-Franse schei- en natuurkundige, verstaan te hebben. Terwijl het eigenlijk om popdiva Mariah Carey ging. De foto van de "mislukte cake" ging daarna snel viraal. En werd zelfs door Carey zelf opgemerkt.

Het was volgende tweet die wereldwijd de aandacht trok:

Ook Mariah Carey kreeg de tweet te zien en reageerde met: "Dit had ik kunnen zijn als ik geen onvoldoende voor mijn bijlessen wiskunde had gehad. Gelukkig verjaardag Siobhan", inclusief bijpassende emoji’s:

Toch was het achterliggende verhaal enigszins anders dan de tweet van Harriet Alida Lye deed vermoeden. De verwarring van het gezicht op de taart was het gevolg van een grappige anekdote die al enige tijd geleden plaatsgevonden had. Zo vertelde Siobhan Casey op BBC News: "Een tijd geleden heb ik een taart voor mijn broer gemaakt, met het gezicht van Mariah Carey op. Hij is namelijk bezeten van haar. De schatbewaarder van de liefdadigheidsorganisatie waarvoor ik werk heeft gehoorproblemen. Bovendien maakte mijn Canadees accent het hem daarbij niet makkelijker. Hij vroeg me, toen ik over de taart vertelde, meerdere keren waarom ik nu juist een Marie Curie-taart gemaakt had. Sindsdien is dat verhaal een grappige anekdote binnen de organisatie geworden."

"Dat dit verhaal nu zulke proporties aangenomen heeft, is te gek voor woorden. Ronduit hilarisch. Het is nog opmerkelijker omdat mijn verjaardag al in maart plaatsgevonden heeft, terwijl mijn nicht nu pas die foto met de wereld deelde."

"En dan te bedenken dat de slechtste, zelfs aangebrande cake die ik ooit gebakken heb, door Mariah Carey opgemerkt is", voegde Elizabeth Kaye nog toe.

Meest gelezen