Internationale drugsbende opgerold in Limburg

Politie en justitie hebben een criminele organisatie opgerold, die in verschillende domeinen van de drugswereld actief blijkt te zijn. Het gaat om een internationaal onderzoek, waarbij naast Limburg ook Nederland en Duitsland betrokken zijn. Er zijn in totaal 22 verdachten opgepakt.

De politie kwam de bende op het spoor na enkele dumpingen van chemisch afval in vrachtwagens. "We hebben verschillende dumpingen kunnen linken aan een labo in Zonhoven", vertelt procureur Guido Vermeiren. "Dan hebben we die organisatie helemaal in beeld kunnen brengen. Op die manier zijn we bij verschillende plantages in België en Nederland terechtgekomen en vandaag ook bij een werkend labo in Nederland en een growshop in Duitsland. Ik denk dat we een internationale bende in kaart hebben kunnen brengen en dat we de hoofdtargets in die organisatie hebben kunnen arresteren." 

Huiszoekingen

De aanmaakstoffen voor de synthetische drugs werden vanuit China ingevoerd en hier dan verwerkt in illegale labs. Vanochtend vroeg werden er op 24 locaties in België, Duitsland en Nederland tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Meer dan 250 agenten werden ingezet. "Het was een grootschalig onderzoek met huiszoekingen en politieagenten in drie landen en een samenwerking tussen drie parketten", besluit Guido Vermeiren. De politie kon ook enkele cannabisplantages oprollen en nam bijna twee en een half miljoen euro in beslag. 

Meest gelezen