Leerling van 8 slaat leerkrachten, basisschool Jette dient een klacht in

De directie en drie leerkrachten van een basisschool in Jette hebben een klacht ingediend tegen een leerling van 8 jaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De jongen kreeg op school een woedeaanval en moest door drie leerkrachten in bedwang worden gehouden. Die kregen enkele rake klappen.

De directie en drie leerkrachten van basisschool Aurore in Jette hebben een klacht ingediend tegen een leerling van 8 jaar. De feiten dateren al van eind mei. De leerling kreeg toen op school een woedeaanval na een ruzie met een medeleerling en moest door drie leerkrachten in bedwang worden gehouden. Hij sloeg en schopte in het rond en wou ook weglopen. 

Politie grijpt in 

Volgens de Franstalige krant La Capitale probeerde de directie eerst de ouders te bellen, maar die waren niet meteen bereikbaar. Er werd vervolgens contact opgenomen met de Dienst Jeugdbescherming, maar zij hadden niemand ter beschikking, waarna uiteindelijk de politie erbij werd gehaald.

De politie heeft de jongen dan voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. De jeugdbrigade van de politiezone Brussel-West is met een onderzoek gestart en heeft haar eerste bevindingen ook al overgemaakt aan het parket.

Schorsing

De leerling is geschorst. Normaal is hij ook volgend schooljaar niet meer welkom op de school. De familie is hierover wel nog aan het onderhandelen met de gemeente en de directie om de jongen eventueel wel nog te laten terugkeren. Dat laat de advocaat van de familie, Christophe Dielis, weten. 

Meest gelezen