"Mama, waarom maak je nooit een film voor ons? En dus speelde ik mee in "Bird box"!"

Het meest angstaanjagende optreden in een film werd het afgelopen jaar afgeleverd door Sandra Bullock in de Netflix-griezelfilm "Bird box". Daarin speelt de 54-jarige actrice de rol van Malory Hayes, die geblinddoekt op de  vlucht slaat voor 'wezens/monsters' die hun slachtoffers tot zelfmoord drijven, eens ze door die slachtoffers gezien worden. Voor die rol werd ze zopas beloond met een MTV Movie & TV Award. De speech die ze tijdens de uitreiking, die gisterennacht uitgezonden werd, ten gehore bracht, en die zowel grappig als hartverwarmend was, vond snel zijn weg op sociale media. MTV deelde hem dan ook graag onder de noemer "Zou Sandra Bullock ook mij nog willen adopteren?"

Bullock richtte zich tijdens haar speech immers tot haar 2 eigen, geadopteerde kinderen, voor wie ze, zo beweerde ze althans, meegewerkt had aan deze film. Een film die zeker niet bedoeld was voor kinderen die 9 - zoon Louis - en 7 – dochter Laila – zijn.  Toch had Bullock zo haar eigen redenen om dat wel te doen.

Sandra Bullock: "Ik wil eerst Netflix bedanken om akkoord te gaan met het maken van een opvoedkundige film over de gruwelen van het ouderschap. Ik ben in het project gestapt, omdat mijn kinderen me steeds opnieuw vroegen waarom ik nooit een film voor hen maakte. Toen ik klaar was met de opnames, heb ik tegen hen gezegd: "Ziehier, mama heeft deze film voor jullie gemaakt. Ook al mogen jullie niet kijken tot jullie 21 zijn, want blijkbaar is een film over het moederschap een griezelfilm.""

"Ik wilde jullie tonen wat het betekent om een echte familie te zijn. Soms word je erin geboren, soms moet je ernaar op zoek gaan, soms vindt een familie jou. Hoe je er ook terechtkomt, eens je er deel van uitmaakt  is het datgene waarvoor je vecht. Een familie beschermt jou. En wat jullie gezien hebben in deze film, wel, dat is wat ik als moeder voor jullie zou doen."

"Misschien zien jullie die moeder op bepaalde momenten haar kalmte verliezen. Maar dat is omdat jullie haar tot dat moment gedreven hebben. Want onmiddellijk luisteren, betekent dat je onmiddellijk luistert, niet als je zelf beslist om voor de eerste keer te luisteren. Want dat is al de vijfde keer dat je luistert."

"Toen ik mijn pleidooi gehouden had, reageerde mijn zoon met: "Mama, ik bedoelde een film over superhelden. In zulke films moet je meespelen. Want het zijn superhelden die momenteel de belangrijkste taken uitvoeren." Ik heb hem dan maar gestraft", besloot Bullock al grappend.

Op Twitter volgden alvast reacties als:

Meest gelezen