Monopoly lanceert Urbanus-versie

Het bordspel Monopoly brengt binnenkort een Urbanus-editie op de markt. Opvallend is dat Urbanus het spelbord zélf heeft getekend.

Urbanus is onlangs 70 jaar geworden, maar zit nog lang niet stil. De komiek uit Tollembeek tourt binnenkort door Nederland met zijn nieuwste zaalshow en nu heeft hij ook zijn eigen spelbord gecreëerd voor Monopoly. Het beroemde bordspel bracht onlangs een speciale versie uit die draait rond de stad Brussel, en ook onder andere Mechelen en Gent hebben al hun eigen versie. Ook zijn er al Monopoly-versies van Star Wars en Game of Thrones. En binnenkort dus ook van Urbanus.

Tollembeek International Space Center

De bekende vakjes zoals de gevangenis en start blijven behouden, al de rest krijgt een typisch Urbanus-sausje. "Spelers komen bijvoorbeeld voorbij de 'Piksossiskesstraat', het 'Tollembeek International Space Center' en het 'Poesje-stoei-steegje'. Je kan ook in de gevangenis vliegen, maar dan wel om een onnozele reden. Of je krijgt een boete omdat je je stoep hebt schoongemaakt met mayonaise", lacht Urbanus.

Zelf getekend

In tegenstelling tot de Urbanus-strips, die door Willy Linthout worden getekend, nam Urbanus voor het Monopoly-spel zelf het potlood vast. "Ik kon gelukkig een beetje freewheelen bij het tekenen van het spelbord", vertelt hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar het was wel moeilijk, want die vakjes zijn zo klein! In het begin had ik er veel te veel details in getekend. Dat heb ik wel moeten aanpassen." De Urbanus-editie van Monopoly is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar en zal ongeveer 50 euro kosten.

Meest gelezen