Nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in Ekeren geopend

Aan het treinstation van Ekeren is de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel geopend. De overweg aan de Weerstandersstraat wordt daardoor binnenkort afgesloten.

Buurtbewoners zijn blij met de komst van de nieuwe tunnel. “Het is hier regelmatig heel druk”, zegt een buurtbewoonster die naast het station woont. “We hebben de ideale parking voor de treinaansluiting naar Antwerpen en Brussel. Ook fietsers passeren hier vaak. Voor hen gaat het een pak veiliger zijn.”

Veilig & comfortabel

Dagelijks passeren er ook heel wat schoolkinderen aan de overweg. Dertien jaar geleden werd er in de buurt van het station van Ekeren nog een jongen van twaalf gegrepen door een trein. Met de komst van de tunnel, kunnen voetgangers en fietsers nu veiliger oversteken.

Het is ook een pak comfortabeler, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx: “Vroeger moest je altijd een omweg maken over het viaduct om de trein in de richting van Antwerpen te bereiken.  De afstand is nu veel korter. Daarnaast wordt het ook een kruispunt voor fietsers, want hij sluit aan op de fietsostrade naar Essen en dat is mooi meegenomen.”

Meest gelezen