Nu ook Nederlandse elektrische deelscooters in Brussel

Het Nederlandse deelscooterbedrijf felyx biedt vanaf vandaag ook zijn diensten aan in Brussel. Ruim 600 elektrisch aangedreven deelscooters worden verhuurd. Onze hoofdstad is de eerste buitenlandse stad waar de groene elektrische scooters aanwezig zijn.

Om gebruik te maken van felyx moeten gebruikers zich eerst registreren met hun rijbewijs. Om vervolgens te kunnen rijden, zoek je via de felyx-app de dichtstbijzijnde scooter. Die kan je reserveren en daarna heb je een kwartier de tijd om naar de e-scooter toe te lopen. Het huren kost 26 eurocent per minuut en de huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerplaatsen.

De e-scooters mag je overal in het werkgebied, op daarvoor bestemde plaatsen, achterlaten. Wanneer de scooter goed geparkeerd staat kan je met de app de huur beëindigen. Als de lading van de accu onder de 20 procent komt, wordt de e-scooter uit het systeem gehaald tot de accu is gewisseld. Voor die accuwissels rijdt een service team rond in de stad.

"De Brusselaars moeten niet bang zijn dat onze scooters overal fout geparkeerd worden achtergelaten", belooft de baas van felyx, Quinten Selhorst. "Je kan de huur pas beëindigen als de scooter goed geparkeerd staat. En wie toch fout parkeert, die krijgt de boete gegarandeerd thuis bezorgd."

Felyx is niet overigens de eerste elektrische scooterdienst in Brussel. Eerder was er ook al Scooty, dat nu in handen is van Europcar.  

Meest gelezen