Oplichters aan het werk in Stekene

In Stekene en omgeving zijn er oplichters aan het werk. Ze verkopen aan de deur dure gereedschappen aan serieuze kortingen. Dat doen ze in naam van handelszaken uit de buurt.

Let op als je in Stekene woont en iemand aan de deur krijgt die gereedschap verkoopt. De kans bestaat dat het een oplichter is. Ze verkopen dan dure gereedschappen, zoals boren of kettingzagen, aan serieuze kortingen. Dat doen ze dan in naam van enkele handelszaken uit de buurt.

Chinese namaak

Het gereedschap dat je koopt, gaat helaas snel kapot. Het gaat namelijk helemaal niet om gereedschap van de handelszaak uit de buurt, maar om Chinese namaak. Je kan de nepgoederen herkennen aan de extreem lage prijzen. Soms kan je zelfs bieden op de producten.

Donckers gereedschappen

Onder andere Donckers Gereedschappen in Kemzeke kreeg al klanten over de vloer met kapotte producten die ze zogezegd van hen hadden gekocht. “Dat is heel vervelend, want als ze iets kopen en zich dan bedrogen voelen, komen ze naar ons en denken ze dat het onze schuld is”, getuigt Cois Donckers.

Naamkaartjes

De valse verkopers laten zelfs naamkaartjes maken met de naam van de zaak. Er is geen klacht ingediend bij de politie, dus zij onderzoeken het voorlopig niet.

Meest gelezen