Bert Spiertz Fotografie

Proefproject met rookvrije zone op strand van Oostende

Een deel van het strand van Oostende zal komende zomer helemaal rookvrij zijn. Het proefproject "Het Nieuwe Strand" werd woensdagnamiddag voorgesteld door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en schepenen Björn Anseeuw (N-VA) en Silke Beirens (Groen). De stad zet ook in op nieuwe initiatieven rond ecologie.

Van 1 juli tot en met 31 augustus mag tussen de beachbars Polé Polé Beach en Bondi Beach niet gerookt worden op het strand van Oostende. De zone zal niet exact afgebakend worden, maar het Oostendse beachteam en infoborden zullen de mensen wel attent maken op de rookvrije zone. Het is dus niet de bedoeling om hardnekkige rokers onmiddellijk te beboeten. Er zullen op meerdere plekken peukenbakken geplaatst worden, zodat mensen hun sigarettenpeuken zeker niet op het strand zouden werpen.

Daarnaast lanceerde stad Oostende woensdag ook enkele andere projecten op het vlak van ecologie. "We willen die eerst testen op ons 'Nieuwe Strand' alvorens die uit te rollen naar de rest van het Oostendse strand. Dat geeft ons de kans om te leren en te optimaliseren", aldus burgemeester Bart Tommelein. Zo wordt er ingezet op gescheiden afvalophaling en zal er via drinkfonteinen gratis drinkwater voorzien worden.

In samenwerking met Herr Seele en fabrikant Dopper zal ook een unieke, ecologische drinkfles rond het thema #Strandhelden verkocht worden. Onder diezelfde noemer slaan de stadsdiensten en het burgerinitiatief Proper Strand Lopers de handen in elkaar om elke avond het strand op te ruimen. Iedereen die deze zomer tussen 19 uur en 20 uur komt helpen, zal een kleine attentie krijgen.

Meest gelezen