Video player inladen...

Senioren in Eeklo boos om prijsstijging cafetaria dienstencentrum: "Eén portootje voor het eten, dat mag toch"

De bezoekers van dienstencentrum Zonneheem in Eeklo zijn boos. De prijzen in de cafetaria -en dan vooral die van alcoholische consumpties- gaan drastisch omhoog na de vakantie. Experts zeggen dat dat de gezondheid ten goede zal komen, maar de senioren zelf voelen zich betutteld.

Een portootje, een Leffe of een Duvel, vanaf augustus wordt het een pak duurder in dienstencentrum Zonneheem, een ontmoetingsplaats van en voor senioren uit Eeklo en omgeving. De bedoeling van de stad is om zo het alcoholverbruik te doen dalen. Daarnaast wil men ook geen concurrentie vormen voor de andere horecazaken. Maar de senioren zelf zijn er niet mee opgezet.

Prijsstijging

Vandaag betaal je in Zonneheem voor een Leffe of een Duvel 2,5 euro. Maar vanaf augustus stijgt die prijs naar 3,5 euro. Ook aperitiefdranken zoals porto worden veel duurder. In de plaats van 1,8 euro zullen die binnenkort 2,5 euro kosten. Daarnaast stijgen de prijzen van de alcoholvrije consumpties ook. Voor een koffie, cola of water betaal je vanaf augustus 1,5 euro in de plaats van 1,3 euro.

De beslissing om alcoholische dranken duurder te maken, komt er omdat de stad alcoholverbruik wil verminderen. “In het besluit van het schepencollege staat er dat hier mensen zouden zijn met een alcoholprobleem”, zegt centrumleider Roger De Kneef. “Ik werk hier nu ongeveer 12 jaar en ik heb geen weet van iemand met een alcoholprobleem. De mensen die hier komen zijn mensen die het sociaal moeilijk hebben en die hier eens een pint komen drinken en sociaal contact zoeken met andere mensen. Wij kunnen ons niet vinden in de prijsverhoging.”

Bekijk het verslag in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen