Sociaal drama in Torhout: pluimveeslachterij Lammens is failliet

De bekende pluimveeslachterij Lammens in Torhout is failliet. 167 arbeiders en de managers verliezen hun job. Het familiebedrijf heeft maandag al de boeken neergelegd. Lammens stond al een tijd onder toezicht van het gerecht omdat het bedrijf zijn schulden niet kon afbetalen. Half december lag het bedrijf ook zes weken lang stil door een salmonellabesmetting.

In december vorig jaar moest de pluimveeslachterij zes weken sluiten omdat er salmonella werd gevonden in het kippenvlees. "Dat is het bedrijf nooit te boven gekomen", zegt curator Serge Carton. Die moet nu op zoek naar een overnemer voor Lammens. "Het is de bedoeling dat de activiteiten overgenomen worden. Er zijn enkele kandidaten. Die gesprekken lopen op dit moment. Het is ook de bedoeling dat zoveel mogelijk werknemers kunnen overgenomen worden. Deze week, ten laatste volgende week, zouden we daar nieuws moeten over hebben."

Zorgen voor Colruyt en Carrefour 

Het faillissement van pluimveeslachterij Lammens betekent ook dat supermarktketens Colruyt en Carrefour voorlopig elders hun kippenvlees moeten aankopen.

Torhout, Lammens, pluimveeslachterij, failliet, salmonella

Meest gelezen