Video player inladen...

Sportvliegtuig neergestort naast de E40 in Landen

Naast de E40 richting Luik is deze namiddag een sportvliegtuigje van het type ULM neergestort. De piloot probeerde een noodlanding te maken, maar het vliegtuig stortte neer ter hoogte van Walshoutem, een deelgemeente van Landen (Vlaams-Brabant). Na de crash vatte het vliegtuig vuur maar dat is inmiddels geblust. Op de E40 zijn twee rijstroken versperd. De twee inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het sportvliegtuigje met twee inzittenden was opgestegen vanop een vliegveld in Avernas-le-Bauduin, dat op een paar kilometer ligt van de plaats van het ongeval. De piloot probeerde een noodlanding te maken vanwege motorproblemen. Rond 14.45 uur crashte het vliegtuig in de berm van de E40 in Landen. De twee mannen die aan boord waren van het vliegtuig zijn nog in leven en zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Gasthuisberg in Leuven. Volgens de burgemeester van Landen bleven ze de hele tijd bij bewustzijn.

Na de crash vatte het vliegtuig vuur, zo bevestigt de brandweer van Landen die ter plaatse kwam. Langsrijdende automobilisten hielpen de brandweer en inmiddels is het vuur geblust. Er kwamen brokstukken van het vliegtuig terecht in de berm en op de autosnelweg, waardoor op de E40 momenteel twee rijstroken versperd zijn. Vlak naast de autosnelweg lopen er treinsporen, maar volgens Infrabel rijden alle treinen normaal. 

Radio 2 Vlaams-Brabant
Belga

Meest gelezen