Archieffoto - AP

Twee geradicaliseerde Belgische meisjes van 15 en 18 gevonden in Parijs

In Parijs zijn twee geradicaliseerde Belgische meisjes van 15 en 18 teruggevonden. Ze zouden hun ronselaar gevolgd zijn naar Parijs. Het oudste meisje belde onlangs haar familie op en zei dat de twee tegen hun wil werden vastgehouden. Eén verdachte is opgepakt.

De Franse politie heeft in de hoofdstad Parijs 2 geradicaliseerde Belgische meisjes teruggevonden. Het gaat om twee meisjes uit Oost-Vlaanderen van 15 en 18. Ze zouden een tijd geleden hun ronselaar gevolgd zijn naar de stad. Sinsdien waren ze als vermist opgegeven.

Onlangs kon het oudste meisje haar familie bellen. Ze zei dat de twee tegen hun wil door hun ronselaar werden vastgehouden. De Franse politie kon uiteindelijk een verdachte oppakken. Hij wordt verdacht van ontvoering in het kader van een terreurgroep.

De twee meisjes zijn intussen terug in België. Het oudste meisje is verhoord en daarna weer vrijgelaten. Over het jongste meisje geeft het parket geen commentaar omdat ze minderjarig is.

Meest gelezen