Uitbater luchthaven Deurne moet nog 233.000 euro vestigingstaks betalen aan de stad

De uitbater van de Antwerpse luchthaven weigert al enkele jaren de vestigingstaks te betalen aan de stad Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het bedrag is al opgelopen tot ruim 233.000 euro. "Onbegrijpelijk", zo reageerde Joris Giebens van oppositiepartij Groen in "Start je dag".

Elk bedrijf dat gevestigd is in Antwerpen, moet aan de stad een vestigingstaks betalen. Maar het Franse Egis, dat de luchthaven uitbaat, betwist die taks en stapt naar de rechter. Volgens Groen, die in de oppositie zit in de Antwerpse gemeenteraad, is dat onbegrijpelijk. "We snappen niet hoe het mogelijk is dat de Vlaamse regering elk jaar miljoenen euro's stopt in de exploitatie van de luchthaven, en dat die luchthaven dan nog weigert om belastingen te betalen", zei Joris Giebens (Groen) in ons ochtendprogramma Start je Dag.

Verlieslatend

Voor Groen is dit nog maar eens een reden om de luchthaven van Deurne te sluiten. "Dit is een extra argument om de luchthaven te sluiten en de subsidiestroom te stoppen", gaat Giebens door. "Het geld zou beter gaan naar duurzame mobiliteit zoals internationale treinverbindingen vanuit Antwerpen, waaronder de nachttrein. Daar valt méér uit te halen dan een luchthaven die compleet verlieslatend is."

De stad wacht de beslissing van de rechter af, en wil liever niets kwijt over deze zaak. 

Meest gelezen