UV-meter in De Gavers in Harelbeke

Aan de zwemzone van het provinciedomein De Gavers in Harelbeke staat vanaf nu een digitale UV-meter. Zo kan je zien hoe hard je je moet beschermen tegen de zon.

De digitale UV-meter zou een primeur zijn voor ons land. De zwemzone van De Gavers in Harelbeke is een populaire plek op zomerdagen. Maar ook de redders merken dat veel mensen zich nog altijd niet goed beschermen tegen de zon. De UV-meter moet daarbij helpen. De sensor meet de UV-straling op die specifieke plek. Zo kan je weten hoeveel je je moet beschermen tegen de zon.

Verraderlijke zon

Als de straling lager is dan twee is er geen bescherming nodig. Hoger dan vijf, zoek je het best de schaduw op. Met de icoontjes kan iedereen makkelijk zien hoe groot het risico op zonnebrand is. En dat is al snel groter dan je verwacht.

Blauwe vlag

Vanmorgen is aan de zwemzone ook de blauwe vlag gehesen. Dat is een internationale erkenning voor de kwaliteit van het zwemwater. Het zwemseizoen in De Gavers kan dus veilig beginnen.

Gavers, Harelbeke, provinciedomein, blauwe vlag

Meest gelezen