Voedselagentschap sluit slachthuis in Kortenaken: "Controleurs werden bedreigd"

Het Federaal Voedselagentschap heeft slachthuis Van der Linden in Kortenaken gesloten na een incident. Volgens het voedselagentschap werden controleurs bedreigd door de uitbater. De uitbater zelf ontkent dat.

"Bij een routinecontrole zijn er bedreigingen geuit tegen onze controleurs waardoor een correcte controle onmogelijk was", vertelt Liesbeth Van de Voorde van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). "We hebben de erkenning van het slachthuis ingetrokken en aangifte gedaan bij de politie." Volgens Het Belang van Limburg zou de uitbater de controleurs zelfs een tijdje opgesloten hebben in het slachthuis, maar dat kan het FAVV niet bevestigen. Het slachthuis is momenteel dus gesloten. "Het kan heropenen als ze de juiste erkenning aanvragen en zich opnieuw in orde stellen met de wet. Onze controleurs worden helaas wel vaker bedreigd en dat kunnen we echt niet tolereren", aldus nog het Voedselagentschap.

Uitbater ontkent

Henk Van der Linden, de uitbater van het gelijknamige slachthuis, ontkent dat iemand de controleurs heeft bedreigd. "Ik vind dit een heel lage, vuile zaak. De controleurs vonden dat onze messen niet proper genoeg waren. Mijn zoon wou meer uitleg, maar die kreeg hij niet. Toen is hij kwaad geworden en heeft hij hard op tafel geslagen, meer niet. We hebben hen zeker niet opgesloten of hen fysiek aangevallen."

Meest gelezen