5 mensen opgepakt in onderzoek naar geweld in drugsmilieu: verdachten gelinkt aan het gooien van granaat en beschieten huis

De politie heeft opnieuw vijf mannen opgepakt in het kader van een onderzoek naar geweld in het Antwerpse drugsmilieu. Dat laat het parket van Antwerpen weten. Het gaat onder andere om het gooien van een granaat en het beschieten van een huis. De incidenten zijn gelinkt aan een partij cocaïne in de haven van Antwerpen. 

De vijf arrestaties volgen op enkele incidenten in en rond het drugsmilieu. Die onrustwekkende incidenten ontstonden toen eind 2017 een deel van een partij cocaïne in de haven van Antwerpen verdwenen zou zijn. "In Maasmechelen werd een man van 30 enkele uren ontvoerd, er werd een granaat gegooid naar een woning in Lanklaar en een huis in Dilsen-Stokkem werd beschoten", aldus het Antwerpse parket. 

In kader van het onderzoek waren er vandaag op 25 verschillende plaatsen huiszoekingen: in Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Bree, Maaseik, Antwerpen, Berchem, Brasschaat, Deurne en Brecht. Daarbij werden alles samen vijf Limburgse mannen van 30, 34, 43, 43 en 46 gearresteerd. Ze zullen nu verhoord en voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Meest gelezen