Archieffoto Kim Jong-un (L) en Xi Jinping (R)
Xinhua

Chinese president Xi op bezoek bij Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

De Chinese president Xi Jinping is aangekomen in Noord-Korea. Hij zal er een onderhoud hebben met de Koreaanse leider Kim Jong-un. Het is de eerste keer sinds 2005 dat een Chinese president Noord-Korea bezoekt. De twee leiders willen vooral de band tussen de twee communistische landen versterken. Ook de vrouw van Xi is erbij, het bezoek duurt tot morgen.

Bij zijn aankomst benadrukte Xi de belangrijke relatie tussen beide communistische landen. China is de belangrijkste handelspartner van Noord-Korea. Toch heeft ook China strenge economische sancties opgelegd aan Noord-Korea omdat het land zich niet houdt aan internationale regels over zijn atoomprogramma.

Het is van 2005 geleden dat een Chinese president Noord-Korea heeft bezocht. Het tweedaagse bezoek is dan ook een opsteker voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. 

Archieffoto Kim Jong-un (L) en Xi Jinping (R)
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Het bezoek van de Chinese president Xi komt op een moment dat de betrekkingen tussen de Noord-Koreaanse leider en de Amerikaanse president Trump bekoeld zijn. De Chinese diplomatie wil bemiddelen tussen Noord-Korea en de VS over het omstreden atoomprogramma van Noord-Korea. 

Meest gelezen