Jonas Hamers / ImageGlobe

Politie vindt plastic zak met kleine hoeveelheid explosieven naast spoorlijn in Jette: verdachte opgepakt

Langs het spoor in Jette heeft de Brusselse politie een plastic zak met een kleine hoeveelheid explosieven gevonden. De zak werd vanmiddag aangetroffen bij een zoekactie in het Laerbeekbos in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. Ontmijningsdienst DOVO heeft de tas gecontroleerd laten ontploffen. Intussen is er een verdachte opgepakt. 

In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek was de recherche van de politie Brussel West vandaag bezig met een zoekactie in de omgeving van het Laerbeekbos. Het is tijdens die zoekactie dat aan de spoorwegbrug de verdachte zak werd aangetroffen.

"We hebben meteen een veiligheidszone ingesteld en DOVO verwittigd", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Zij hebben vastgesteld dat de zak een kleine hoeveelheid explosieven bevatte en laten die nu gecontroleerd  ontploffen. Eenmaal dat gebeurd is, zullen onze ploegen het verdere onderzoek doen." In het pakket zat een kleine hoeveelheid van het explosieve mengsel TATP.

Intussen kon de politie een verdachte oppakken. De persoon zou zich gisteren vreemd gedragen hebben in het bos. “De verdachte heeft niet het profiel van een terrorist”, zegt het parket. “Meer informatie volgt morgen, want er zijn momenteel verschillende onderzoeksdaden lopend.” De man wordt vanavond verhoord.

Door het onderzoek was een tijdlang een deel van het treinverkeer ter hoogte van Jette onderbroken.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen