Openbaar Ministerie eist 25 jaar tegen voormalig parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar cel geëist tegen voormalig Parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw. Ze worden ervan verdacht de toenmalige echtgenoot van de vrouw te hebben vermoord. Volgens het parket werd het slachtoffer in koelen bloede vermoord en is een zware straf op zijn plaats. 

Volgens het parket zijn er genoeg elementen die de schuld van voormalig Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken en zijn vrouw Sylvia B. aantonen. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat zij vijf jaar geleden de toenmalige echtgenoot van Sylvia B. om het leven brachten. 

Het Openbaar Ministerie eist nu 25 jaar cel tegen de twee beklaagden. Volgens het parket werd het slachtoffer in koelen bloede vermoord en is een zware straf op zijn plaats. "Er is een reeks van ernstige, precieze en overeenstemmende aanwijzingen die de rechters ertoe moet brengen het echtpaar schuldig te verklaren", klonk het. Later vandaag en morgen nemen de advocaten van de verdediging het woord, daarna wordt de zaak in beraad genomen. Normaal gezien valt er over enkele weken een uitspraak.

Meest gelezen