Trein botst tegen vrachtwagen in Deerlijk: tot zaterdag hinder op sporen tussen Kortrijk en Oudenaarde

Door een ongeval met een vrachtwagen en een trein op een overweg in Deerlijk, zal er nog tot morgenochtend hinder zijn op de lijn tussen Kortrijk en Oudenaarde. Dat zegt spoorwegbeheerder Infrabel. "Er was erg veel schade na de aanrijding."

Ter hoogte van de overweg in de Pladijsstraat in Deerlijk reed een trein gisteren rond 16 uur een vrachtwagen aan. Die zou aan het manoeuvreren geweest zijn op de overweg en kon niet meer wegrijden voor de aankomende trein. Op de trein zaten een zeventigtal reizigers, drie van hen raakten lichtgewond.

"Er is veel schade aan de infrastructuur", vertelt Thomas Baeken van Infrabel aan VRT NWS. "Onze mensen hebben de hele nacht doorgewerkt en nu hebben we één spoor vrij. Het tweede spoor zal pas tegen zaterdagochtend klaar zijn. Dat betekent dat u moet rekening houden met vertragingen en mogelijk geschrapte treinen tussen Kortrijk en Anzegem."

Die situatie zal de hele dag blijven duren. Infrabel hoopt dat alles tegen morgenochtend weer in orde is.

Het is lang niet de eerste keer dat een trein een voertuig aanrijdt aan een overweg. Infrabel lanceerde gisteren nog een campagne rond spoorlopen en veiligheid aan overwegen, in samenwerking met de televisieserie "Thuis". Infrabel raadt aan om eerst te checken of u een overweg in een vlotte beweging kan kruisen, en dan pas over te steken.

trein en kapotte vrachtwagen

Meest gelezen