2016 Future Publishing

Apple waarschuwt voor Macbooks die oververhitten

Apple laat in een mededeling weten dat de batterij van bepaalde modellen van de Macbook Pro oververhit kan geraken. Deze toestellen zijn volgens de technologiereus een risico voor de veiligheid. Het zou gaan om oudere 15 inch-toestellen die tussen september 2015 en februari 2017 geproduceerd zijn.

Apple roept bezitters op om de Macbook Pro niet meer te gebruiken en lanceert een vrijwillige terugroepactie. Eigenaars kunnen op deze website controleren of ze een dergelijk toestel hebben. Ze krijgen er ook instructies over hoe ze de batterij van hun toestel kunnen vervangen.

Hoeveel toestellen op dit moment getroffen zijn, is niet duidelijk. De Chinese marktregulator laat alvast weten dat er alleen al in China 63.000 toestellen getroffen zijn.

Meest gelezen