BELGA/WARNAND

Producent vliegtuigonderdelen Asco ligt derde week stil na cyberaanval

Het bedrijf Asco, dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, blijft ten minste tot vrijdag 28 juni dicht. Dit is een gevolg van een cyberaanval waarbij hackers servers van het bedrijf hebben platgelegd.

De meeste werknemers van Asco in Zaventem moeten noodgedwongen nog een week langer thuis blijven. "We kunnen een aantal activiteiten al opstarten, maar de sleutelsystemen werken nog niet. Vooral omdat het om een gerichte aanval ging", zegt de woordvoerster van Asco Vicky Welvaert. "Het vraagt heel wat tijd om alles operationeel te krijgen, je kan niet zomaar een schakelaar opzetten."

Asco is twee weken geleden het slachtoffer geweest van een gerichte cyberaanval. Hackers legden de servers van het bedrijf plat. Hierdoor kon het personeel niet aan de slag. Op dit moment is het onduidelijk wie achter de cyberaanval zit.

Meest gelezen