265.000 euro: zoveel doneren Belgen voor heropbouw van Notre-Dame

In ons land is bijna 265.000 euro ingezameld voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. Dat schrijft de franstalige krant La Libre. De Notre-Dame raakte half april zwaar beschadigd bij een brand. 

Voor de heropbouw van de kathedraal opende de Koning Boudewijnstichting in België een steunrekening. Dat leverde 265.000 euro op. "Het geld werd vorig week overgedragen aan de Fondation de France", bevestigt Dominique Allard van de Koning Boudewijnstichting. "In totaal hebben zo'n duizend mensen een bijdrage gestort, variërend van 10 tot enkele duizenden euro's." 

Niet alleen voor de Fransen is de Notre-Dame belangrijk

Dominique Allard, Koning Boudewijnstichting

Volgens Koning Boudewijnstichting is 265.000 euro voor een project in het buitenland veel geld. "De Notre-Dame is niet alleen voor de Fransen belangrijk", zegt Allard. "Ook in ons land wordt de kathedraal gezien als een van de monumenten van de gotiek." 

Toegezegde dotaties in Frankrijk nog niet betaald

In Frankrijk werd op dit moment zo'n 80 miljoen euro ingezameld. Dat is op dit moment veel minder dan verwacht.  In totaal werd er vlak na de brand zo'n 850 miljoen euro toegezegd door bijna 350.000 donoren. Maar half juni was slechts 9% van deze donaties daadwerkelijk gestort. 

Meest gelezen