De provincie kon de centen onder meer krijgen voor de renovatie van het Grootseminarie in Brugge.

Blunder van West-Vlaamse provinciebestuur: 1 miljoen euro subsidies misgelopen

Het West-Vlaamse provinciebestuur is bijna 1 miljoen euro aan subsidies misgelopen. Simpelweg omdat het vergat om dat geld op te vragen. De provincie kon de centen onder meer krijgen voor de renovatie van het Grootseminarie in Brugge. De subsidies werden toegekend, maar de dienst Gebouwen heeft het geld nooit opgevraagd. Het provinciebestuur start nu een onderzoek.

De aanvraag voor subsidies gebeurde tussen 2009 en 2011.  Die subsidies waren toegekend,  maar de dienst Gebouwen van de provincie heeft ze nooit opgevraagd en dus ook nooit gekregen. 

Het Rekenhof merkte onlangs dat een aantal inkomsten die stonden ingeboekt als 'verwacht' plots uit de boeken verdwenen waren. "Het provinciebestuur heeft een onderzoek opgestart", zegt gedeputeerde Bart Naeyaert. "Dat is nu pas aan het licht gekomen en we onderzoeken hoe dat gebeurd is. En hoe we dat in de toekomst kunnen vermijden."

Meest gelezen